Palvelut

  • Terveystarkastukset

    Terveystarkastuksessa tutkitaan eläin kuonosta hännänpäähän. Vuosittainen terveystarkastus on suositeltavaa etenkin ikääntyvälle lemmikille. Terveystarkastuksessa tutkitaan mm silmät, korvat, hampaat, sydän- ja hengitysäänet, imusolmukkeet ja pulssit, iho ja koiran kuntoluokitus. Terveystarkastus tehdään aina esimerkiksi rokotuskäyntien yhteydessä. Terveystarkastus tehdään myös aina sairauden syytä tutkittaessa. Seniorilemmikeille varattavissa myös omat senioritarkastukset, jossa perusterveystarkastuksen lisäksi taivutellaan nivelet sekä otetaan tarvittaessa verinäytteet.

  • Koiran rokotukset

    Koiran rokotukset lyhyesti:

    Pentuna nelosrokotukset kuukauden välein 2 kertaa ( 3kk ja 4 kk) ja raivotautirokotus ( 4 kk). Seuraavat rokotukset nelos- ja raivotautirokotteella 1-vuotiaana. Sen jälkeen sekä nelosrokotus että raivotautirokotus 3 vuoden välein. Kennelyskärokotus tarpeen mukaan vuosittain.

    Koiran rokotukset pentuna:

    Nelosrokotus: penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusripulia ja kennelyskää vastaan.

    Koiranpennuille annetaan ensimmäinen nelosrokotus yleensä 12 viikon ikäisenä ( 3 kk) ja se uusitaan siitä 4 viikon kuluttua eli 16 viikon ikäisenä ( 4 kk). Haluttaessa pentu voidaan rokottaa jo 8-viikkoisena, mutta rokotukset pitää uusia 12-ja 16-viikkoisena vasta-aineiden kehittymisen varmistamiseksi.

    Rabiesrokotus (raivotautirokotus) annetaan 4 kuukauden ikäisenä ensimmäisen kerran. Ulkomailta tuotu pentu voi olla rokotettu jo aiemmin, mutta se kannattaa rokottaa Suomessa uudelleen aikaisintaan 4 kuukauden ikäisenä.

    Nykyinen suositus on, että nelos- ja rabiesrokotukset annetaan eri aikaan, mutta harkinnan mukaan ne voidaan antaa myös samalla käynnillä.

    Koiran rokotukset 1-vuotiaana:

    Seuraavat rokotukset annetaan suosituksen mukaan 1-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Rokotukset pitää uusia viimeistään, kun penturokotuksista on kulunut enintään vuosi aikaa. Silloin annetaan nelos- ja raivotautirokotus. Ne annetaan suosituksen mukaan eri aikaan, mutta jos penturokotuksista ei ole tullut mitään reaktioita ja koiran yleistila on hyvä, ne monesti annetaan samalla vastaanottokäynnillä.

    Aikuisen koiran rokotukset:

    1-vuotisrokotuksen jälkeen nelosrokotuksen penikkatauti-, tarttuva maksatulehdus- ja parvovirusripuli –komponentit ovat voimassa 3 vuotta. Tämä on pakollista esim. näyttelyihin ja kokeisiin. Aikuinen koira rokotetaan nelosrokotteella tämän jälkeen 3 vuoden välein.

    Kennelyskäkomponentin voi halutessaan uusia vuosittain, jolloin suoja kennelyskää vastaan on paremmin voimassa. Erillinen kennelyskärokote voidaan antaa pistoksena nahan alle tai tippoina sieraimeen. Tippoina laitettavan rokotteen teho alkaa nopeammin ja sen suoja on laajempi ( parainfluenssavirusta ja bordetellabakteeria vastaan). Pistosrokotteesta saa suojan parainfluenssavirusta vastaan. Vuosittainen kennelyskärokotus ei ole pakollinen. Suosittelemme vuosittaista kennelyskärokotusta sellaisille koirille, jotka käyvät näyttelyissä, kokeissa tai muissa joukkotapahtumissa. Myös niille koirille, jotka tapaavat paljon muita koiria lenkillä tai koirapuistoissa, vuosittainen kennelyskärokote on tarpeen. Kennelyskä on pisaratartuntana koirasta toiseen tarttuva sairaus.

    Rabiesrokotus uusitaan 1-vuotisrokotuksen jälkeen kolmen vuoden välein.

    Rokotusmerkintöjen lukeminen:

    Raivotauti eli rabiesrokotteet:

    • Nobivac Rabies, Rabdomun ja Rabisin voimassa 3 vuotta aikuisella koiralla
    • Kaikki nämä rokotteet ovat voimassa vuoden ajan alle vuoden ikäisenä rokotetulla koiralla.
    • Nelosrokotteet: Nobivac DHPPi, Duramune Dappi ja Versican DHPPi; voimassa yli vuoden ikäisellä koiralla 3 vuotta, alle vuoden ikäisellä 1 vuoden.
    • Kennelyskärokotteet: Nobivac Pi ja Nobivac KC voimassa 1 vuoden kaikenikäisillä koirilla. Nelosrokotus sisältää Pi( parainfluenssakomponentin).

    Muuta huomioitavaa:

    Pennuille pitää antaa matolääkitys 1-2 viikkoa ennen rokotusta. Jos aikuiselle koiralle annetaan matolääkitys säännöllisesti, lääkitystä ei tarvitse uusia rokotusta varten.

    Koiran pitää olla terve rokotusta annettaessa. Jos koiralla on vatsavaivoja (oksennus, ripuli), kuumetta, korvatulehdus, akuuttia yskää tai muuta, ei sitä voida rokottaa. Rokotus voi näissä tapauksissa pahentaa sairautta, joten koira pitää hoitaa terveeksi ja rokottaa vasta sen jälkeen.

    Ulkomaille koiraa vietäessä rokotukset on tarkastettava kohdemaan vaatimusten mukaan. Yleisesti rajaa ylitettäessä koira tarvitsee aina voimassaolevan rabiesrokotuksen, joka on merkitty koiran EU-passiin.

    Eviran ohjeita koirarokotuksista …
    Eviran ohjeita lemmikkieläinpassista …

  • Kissan rokotukset

    Kissan rokotukset lyhyesti:

    Kolmoisrokotus annetaan pentuna 4 viikon välein 2 kertaa. Ensimmäinen kolmoisrokotus 8-12 viikon ikäisenä ja tehoste 4 viikon kuluttua siitä. Rotukissojen rokottaminen voidaan aloittaa jo aiemmin.

    Seuraava kolmoisrokotus 1-vuotiaana. Sen jälkeen kolmoisrokotus 3 vuoden välein. Ulkona vapaasti liikkuville kissoille ensimmäinen rabiesrokotus 4 kuukauden ikäisenä, sen jälkeen vuoden päästä ja sen jälkeen 3 vuoden välein.

    Kissan rokotukset pentuna:

    Kolmoisrokotus: kissaruttoa, herpesviruksen ja caliciviruksen aiheuttamaa kissainfluenssaa vastaan. Kissanpennuille annetaan ensimmäinen kolmoisrokotus 8-12 viikon ikäisenä ja se uusitaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä. Ulkona vapaasti liikkuville kissoille annetaan ensimmäinen rabiesrokotus 4 kuukauden ikäisenä. Sisäkissoille rabiesrokotusta ei tarvitse antaa.

    Kissan rokotukset 1-vuotiaana:

    Seuraava kolmoisrokotus annetaan 1-vuotissyntymäpäivän jälkeen, viimeistään vuoden kuluttua ensimmäisestä tehosterokotuksesta. Raivotautirokotus tehostetaan myös vuoden kuluttua penturokotuksesta.

    Aikuisen kissan rokotukset:

    1-vuotisrokotuksen jälkeen kolmoisrokotus 3 vuoden välein.

    Kissaflunssarokotteet voidaan uusia vuoden välein. Erityisesti suosittelemme flunssarokotteen tehostamista ennen kissahoitolaan menoa. Purevax-rokotteen uusiminen kolmen vuoden välein riittää myös näyttelykissoille.

    Raivotautirokotus ulkoileville kissoille uusitaan 1-vuotisrokotuksen jälkeen 3 vuoden välein.

    Rokotusmerkintöjen lukeminen:

    Kolmoisrokotteet: Nobivac Tricat Trio, Purevax RCP, Fel-o-vax PCT; voimassa yli vuoden ikäisellä kissalla 3 vuotta, alle vuoden ikäisellä 1 vuoden.

    Kissaflunssarokotteet: Nobivac Ducat, Purevax RC; voimassa 1 vuoden kaiken ikäisillä kissoilla.

    Rabiesrokotteet: Nobivac Rabies, Rabdomun, Rabisin, Purevax Rabies, voimassa 3 vuotta aikuisella kissalla
    Kaikki nämä rokotteet ovat voimassa 1 vuoden alle vuoden ikäisellä kissalla.

    Muuta huomioitavaa:

    Pennuille pitää antaa matolääkitys 1-2 viikkoa ennen rokotusta. Jos aikuiselle kissalle annetaan matolääkitys säännöllisesti, lääkitystä ei tarvitse uusia rokotusta varten.

    Kissan pitää olla terve rokotusta annettaessa. Jos kissalla on vatsavaivoja (oksentaminen, ripuli), kuumetta, korvatulehdus, akuuttia yskää tai muuta, ei sitä voida rokottaa. Rokotus voi näissä tapauksissa pahentaa sairautta, joten kissa pitää hoitaa terveeksi ja rokottaa vasta sen jälkeen.

    Ulkomaille kissaa vietäessä rokotukset on tarkastettava kohdemaan vaatimusten mukaan. Yleisesti rajaa ylitettäessä kissa tarvitsee aina voimassaolevan rabiesrokotuksen, joka on merkitty kissan EU-passiin.

    Eviran ohjeita kissarokotuksista …
    Eviran ohjeita lemmikkieläinpassista …

  • Pentuetarkastukset ja mikrosirutukset

    Pentuetarkastuksella tarkastetaan koiran- tai kissanpentujen terveydentila. Tarkastuksesta kirjoitetaan terveystodistus annettavaksi pennun mukaan uudelle omistajalle. Pennut voidaan myös mikrosiruttaa pentuetarkastuskäynnillä.

    Mikrosiru on ihon alle laitettava kapseli, jonka avulla eläin voidaan tunnistaa luotettavasti. Mikrosiru on vaatimuksena koiran rekisteröintiä varten. Suurimmalle osalle koirista mikrosiru asetetaan jo pentuna. Myös rotukissanpennut mikrosirutetaan, jotta ne voivat saada rekisteritodistuksen. Tunnistusmerkintä on vaatimuksena myös muun muassa kilpailuihin osallistuessa sekä lemmikin kanssa matkustettaessa ulkomaille.

    Mikrosirun avulla karkuteille lähtenyt lemmikki voidaan tunnistaa luotettavasti, sillä pitkään karkuteillä olleen lemmikin ulkonäkö ja käytös voi muuttua paljonkin. Eläinlääkäriasemilla ja löytöeläintaloilla on mikrosirunlukijat, joilla mikrosiru etsitään eläimestä ja eläimen omistaja voidaan yrittää hakea mikrosirujen hakupalvelusta. Klinikallamme on käytössä Provet -potilastieto-ohjelma, jonka kautta lemmikin mikrosiru on haettavissa www.siruhaku.fi -internetsivulta. Suomessa lemmikin mikrosirun voi rekisteröidä lisäksi mm osoitteeseen www.turvasiru.fi.

    .

  • Passit ulkomaille, matolääkitykset, vasta-ainemääritykset ym

    Lemmikkieläinpassit

    Passi voidaan myöntää koiralle, jolla on mikrosiru sekä voimassa oleva raivotautirokotus. Passi voidaan myöntää Suomessa asuvalle lemmikkikoiralle, -kissalle tai –fretille. Passin hakua varten ota eläimelle mukaan rokotustodistus ja mahdolliset rekisteripaperit. Eläimeltä luetaan mikrosiru ennen passin kirjoitusta. Matkustava koira, kissa tai fretti tarvitsee passin ulkomaille matkustusta varten. Ajankohtaiset matkustussäännöt kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin Elintarviketurvallisuusviraston internetsivuilta www.evira.fi.

    Matolääkitykset

    Matkustava koira tarvitsee Suomeen palatessa lääkityksen ekinokokki- heisimatoa vastaan muutamaa ekinokokkivapaata maata lukuunottamatta (mm Norja). Lääkitys annetaan joko kohdemaassa 1-5 vrk ennen Suomeen paluuta tai ns 28 vuorokauden säännöllä eli 2 kertaa Suomessa ennen matkaa ja kerran matkalta paluun jälkeen. Yksittäisten madotusten välillä saa olla enintään 28 vuorokautta. Tämä vaihtoehto sopii etenkin paljon lyhyen ajan sisällä matkustaville. Madotuksesta tehdään aina merkintä passiin. Ajankohtaiset matkustussäännökset kannattaa tarkistaa aina hyvissä ajoin Elintarviketurvallisuusviraston internetsivuilta www.evira.fi.

  • Sairauksien tutkimus ja hoito

    Klinikallamme voimme laajasti tutkia sisätauti-, silmä-, korva-, hammas- ja ihopotilaita sekä ortopedisiä potilaita. Sairauksien tutkimiseen meillä on käytössämme hyvin varusteltu laboratorio sekä röntgen- ja ultraäänilaitteisto. Tarvittaessa lähetämme potilaita jatkotutkimuksiin ja –toimenpiteisiin.

    Sisätautien tutkimus ( oksentelu, ripulointi, syömättömyys, lisääntynyt juominen ja virtsaaminen, yskä):

    Eläimelle suoritetaan kliininen yleistutkimus ja omistajaa pyydetään kertomaan oireista. Sen perusteella tehdään muita tutkimuksia. Virtsa- ja verinäytteistä voidaan selvittää sisäelinten toimintaa. Röntgenillä saadaan tietoa vatsa- ja rintaontelon elimistä. Ultraäänitutkimuksella saadaan hieman toisenlaista tietoa vatsaontelon elimistä. Monesti sisätautiongelman selvittämiseen vaaditaan useampia käyntejä. Useimmiten tutkimukset saadaan tehtyä hereillä olevalle lemmikille. Lemmikki on hyvä pitää ruokapaastolla 12 tuntia ennen klinikalle tuloa.

    Korvien tutkimukset:

    Korvat katsotaan ensin päällisin puolin ja sen jälkeen ne tähystetään. Jos korvassa on eritettä, siitä otetaan näyte, joka tutkitaan mikroskoopilla käynnin yhteydessä. Tarvittaessa voidaan ottaa näyte myös bakteeriviljelyyn taudinaiheuttajan varmistamiseksi ja lääkeaineherkkyyden määrittämistä varten. Joskus korva on niin kipeä, että lemmikki kannattaa rauhoittaa tutkimusta varten. Tutkimusten perusteella määrätään lääkitys. Oleellista korvan hoidossa on korvan puhdistaminen; klinikalta saatte neuvontaa korvan puhdistamiseen ja myös ostettua vaivaan parhaiten sopivan korvanpuhdistusaineen. Kontrollikäynti on oleellinen osa onnistunutta korvan hoitoa. Ainoastaan tähystämällä voidaan arvioida, onko korva parantunut vai tarvitaanko lääkitystä jatkaa.

    Silmien tutkimukset:

    Teemme klinikallamme silmien perustutkimukset ja hoidon. Klinikallamme on käytössä myös silmäpainemittari. Virallisia silmätutkimuksia varten järjestämme joukkotarkastuspäiviä noin 2 kertaa vuodessa.

    Iho-oireet

    Iho-oireiden selvittämiseksi voidaan tehdä monia tutkimuksia: teippinäyte, raapenäyte, bakteeriviljely, verinäytteet, allergiatesti ja koepalat. Oireiden perusteella määritetään tarvittavat tutkimukset. Omistajan onkin hyvä varautua kertomaan laajasti koiran oireista, ruokavaliosta ja elinympäristöstä. Hankalampien iho-oireiden syyn ja hoidon selvittämiseksi vaaditaan monesti useita käyntejä.

    Ontuminen, jäykkyys, kipu:

    Palpaatiotutkimus eli lihasten, luiden ja nivelten tunnustelu, taivuttelu ja ojentelu ovat oleellinen osa kipuilevan tai ontuvan koiran tutkimista. Palpaation perusteella määritetään jatkotutkimukset, lähinnä röntgenkuvaus. Luiden, nivelien ja selän kuvausta varten koira yleensä rauhoitetaan, jotta saadaan edustavat kuvat. Koira onkin hyvä pitää vähintään 8 tunnin paastolla ennen klinikalle tuloa. Tutkimusten perusteella määrätään hoito, joka voi olla lääkitystä, laserhoitoa, akupunktiota, ravintohoitoa, fysikaalista hoitoa, hierontaa tai kaikkia näitä yhdessä. Omistaja saa myös ohjeet liikuttamisesta.

     

  • Pehmytkudoskirurgia

    Klinikallamme voidaan tehdä monipuolisesti pehmytkudosleikkauksia. Yleisimmät leikkaukset ovat kohdunpoisto, kastraatio ja erilaisten kasvainten poistot. Toimenpiteestä riippuen leikkauspotilaamme saavat suonensisäistä nestehoitoa ja nukutusta voidaan valvoa anestesiavalvontalaitteella. Anestesiavalvonnassa tarkkaillaan mm. syke- ja hengitystiheyttä sekä veren happipitoisuutta. Isommissa leikkauksissa eläin laitetaan inhalaationarkoosiin, pienemmissä leikkauksissa unilääke voidaan antaa suonensisäisesti.

    Klinikallamme on myynnissä jälkihoitoon tarkoitettuja pukuja ja kaulureita. Omistaja saa myös kirjallisen jälkihoito-ohjeen mukaan hakiessaan potilaan kotiin. Tikkien poisto kuuluu leikkauksen hintaan.

    Klinikallamme tehtäviä operaatioita:

    • Munasarjojen ja kohdun poisto
    • Märkäkohtuleikkaus
    • Kastraatio, myös piilokivesleikkaus
    • Kasvainten poistoleikkaus, myös suuret kasvaimet voidaan monesti poistaa
    • Anaalirauhasten poisto
    • Perineaalityrä, nivustyrä, napatyrä
    • Silmäluomien korjausleikkaukset ( entropium, cherry eye eli kirsikkasilmä, luomirauhaskasvain)
    • Pernan poisto
    • Suolistoleikkaukset ( vierasesineen poisto, kasvainten poisto)
    • Torsioleikkaus ( mahalaukun kiertymä), riskiroduilla voidaan mahalaukku kiinnittää myös muun leikkauksen yhteydessä vatsaontelon seinämään
    • Munuaisen poisto kissalla
    • Keisarinleikkaus
  • Ortopedinen kirurgia

    Teemme klinikallamme polven ristisiteen korjausleikkauksia pienille koirille ekstrakapsulaarisella menetelmällä. Polvioperaatiot tekee ELL Eeva Kurki-Huttunen.

    Tämä menetelmä ei sovellu isompien koirien hoitoon, joten isot koirat lähetämme muille klinikoille polvioperaatioon.

    Teemme myös varpaiden amputaatioita esim kasvaimen tai pahan murtuman takia. Myös häntäamputaatio on mahdollinen terveydellisistä syistä.

  • Laserhoidot

    Laserhoitoa voidaan käyttää mm. akuutin ja kroonisen kivun lievitykseen ilman lääkitystä ja haavojen hoidossa esim. pahoissa puremahaavoissa.

    Laserhoidossa potilasta ei tarvitse lääkitä tai rajoittaa millään tavalla ja hoitokokemus on yleensä miellyttävä ja rauhoittava. Usein tulokset näkyvät jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, mutta suurin osa potilaista hyötyy useammasta hoitokerrasta. Tavallisesti yksi hoitokerta kestää 3-8 minuuttia riippuen hoidettavasta alueesta.

    Laserhoidossa käytetään tiettyjä valon aallonpituuksia (punaista ja lähi-infrapunaa). Laserhoidossa infrapunasäteet käsittelevät kudoksia solutasolla, jolloin solun aineenvaihdunta lisääntyy ja ravintoaineiden kulkeutuminen solukalvon läpi paranee. Tällöin solujen energiatuotanto lisääntyy ja niiden toiminta ja terveys paranee. Laserhoidon vaikutuksesta verenkierto tehostuu tuoden vettä, happea ja ravinteita vahingoittuneelle alueelle. Tämän johdosta tulehdus, turvotus, lihaskouristukset, jäykkyys ja kipu vähenevät. Vaurioituneen alueen elpyessä normaaliksi, toiminta palautuu ja kipu helpottaa.

    Laserhoitoa ovat käyttäneet esimerkiksi fysioterapeutit, hoitajat ja lääkärit jo 1970-luvulta lähtien

    Lukuisten tutkimusten mukaan laserhoito voi auttaa esim:

    • nivelrikossa
    • nivelkivussa
    • jännetulehduksissa
    • turvotuksissa
    • nivelsiteiden revähdyksissä
    • lihasrevähtymissä
    • pistohaavoissa
    • leikkauksen jälkeisissä kivuissa
    • niska- ja selkäkivuissa
    • lonkkadysplasiassa (lonkkaviassa)
    • palovammoissa
    • kroonisissa haavoissa
    • kuntoutuksessa
    • ortopedisesta leikkauksesta toipumisessa
  • Akupunktio

    Akupunktio perustuu vuosituhansia vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen.

    Akupisteiden stimulointi aiheuttaa hyvänolonhormonien, endorfiinien erittymistä, mikä poistaa kipua ja rentouttaa.

    Akupunktiota käytetään eniten tuki- ja liikuntaelinten hoitoon, mutta vanhojen kiinalaisten menetelmien avulla voidaan vaikuttaa myös muihin sairauksiin, esim hormonitoimintaan.

    Useimmat eläimet antavat pistää neulat hyvin, mutta herkille yksilöille hoito voidaan tehdä stimuloimalla akupunktiopisteitä kynälaserilla. Neulojen annetaan olla paikallaan yleensä 20 minuuttia. Hoito tehdään rauhoittamattomalle eläimelle, mutta voidaan tehdä myös rauhoituksen yhteydessä.

    Akupunktiohoito on hyvä vaihtoehto, jos ei haluta tai voida käyttää kipulääkkeitä tai jos kipulääkkeet eivät auta.

    Akupunktiohoitoja klinikallamme tekee eläinlääkäri Eeva Kurki-Huttunen.

  • Hammashoidot ja hammasröntgen

    Lemmikin hampaiden hoito on tärkeä osa lemmikin hyvinvointia. Eri-ikäisillä lemmikeillä on erilaisia hammasongelmia, mm koiranpennuilla irtoamattomat maitohampaat ja purentavirheet sekä aikuisilla lemmikeillä hammaskiven kertyminen, ientulehdus, hampaan tukikudoksen tulehdus ja vaurioituneet hampaat. Suun tulehduksista voi levitä bakteereita koko elimistöön ja pahimmillaan aiheuttaa verenmyrkytyksen.  Eläimet eivät usein oireile hammassairauksiaan syömättömyydellä tai selvillä kipuoireilla, mutta usein perusteellisen hammashoidon jälkeen voit huomata suuren eron lemmikin käyttäytymisessä.

    Klinikallamme on käytössä nykyaikainen hammashoitovälineistö, eli hammaskiven poistovälineistö, hammasröntgen sekä porayksikkö. Hampaidenhoitopalvelumme kattavat suun perushoidon eli hammaskivenpoiston, hampaiden kiillotuksen ja hammastarkastuksen sekä vaativamman hammashoidon, kuten hampaiden kirurgiset ja ei-kirurgiset poistot ja hammassairauksien röntgendiagnostiikan. Hoidamme myös koiranpentujen tavallisimmat hammasongelmat, kuten maitohampaiden poistot purentavirheiden ehkäisemiseksi. Hammasröntgenin avulla pystymme parantamaan hammashoitoon liittyvää diagnostiikkaa oleellisesti.

    Käytössämme on hammashoitoyksikkö porineen sekä hammasröntgen.

    Kuvassa pysyvä alakulmahammas on kasvanut maitohampaan kielen puolelle (linguaalipuolelle)

    Maitohammas poistettu, pysyvä hammas näkyy poistokohdan takana

    Pitkäkuonoisen koiran normaalipurenta edestä

    Pitkäkuonoisen koiran normaalipurenta sivusta

    Hammaskiveä koiran hampaissa

  • Röntgenkuvaukset

    Röntgenkuvauksia varten klinikallamme on käytössä digitaalinen kuvankehittämislaitteisto. Röntgenkuvaus on tärkeä sairauksien diagnostiikan apuväline. Useimmiten rinta- ja vatsaontelon kuvaukset voidaan tehdä ilman rauhoitusta, mutta esim. useiden nivelten kuvausta varten eläin joudutaan rauhoittamaan, jotta saadaan edustavat kuvat.

    Klinikallamme otetaan myös viralliset lonkka-, kyynär- ja selkäkuvat, jotka lähetetään digitaalisesti suoraan kennelliittoon arvioitavaksi. Röntgenkuvat saatte halutessanne myös sähköpostitse tai cd-levylle tallennettuna.

  • Viralliset lonkka-, kyynärnivel- ja selkäkuvaukset sekä polvitarkastukset

    Teemme klinikallamme Kennelliiton virallisia lonkka-, kyynär- ja selkäröntgenkuvauksia. Röntgenkuvausta varten koira on rauhoitettava. Kuvat lähetetään digitaalisesti suoraan Kennelliittoon arvioitavaksi.

    Lisäksi teemme virallisia polvitarkastuksia. Koiraa ei rauhoiteta polvitarkastukseen. Virallinen polvitarkastus voidaan tehdä muiden toimenpiteiden, esimerkiksi rokotuksen tai virallisten luustokuvausten yhteydessä.

    Virallista kuvausta varten koiralla on oltava mukana rekisteritodistus, lisäksi koiralta tarkastetaan mikrosiru sekä uroskoirilta kivekset.

    Nykyään voit itse tilata etukäteen luustokuvaus-, sekä polvitarkastuslausunnon Kennelliiton Omakoira-palvelun kautta: virallisten terveystukimusten lähetteisiin. Lausunnon tilaaminen etukäteen nopeuttaa kuvauksen suorittamista klinikalla. Voit myös maksaa Kennelliiton lausunnon etukäteen, tämä nopeuttaa kuvien käsittelyä Kennelliitossa.

  • Viralliset sydänkuuntelut

    Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Anu Valtonen suorittaa klinikallamme kennelliiton virallisia sydänkuunteluita. Klinikallamme ei tehdä Kennelliiton virallisia sydänultraäänitutkimuksia.

  • Laboratorio

    Käytössämme on hyvin varusteltu laboratorio. Palveluihimme kuuluvat muun muassa verinäytteiden perustutkimukset, virtsanäytteiden tutkimus ja viljely sekä solunäytteet (mm korvanäytteet ja ihonäytteet).

    Oman laboratorion tulokset saamme valmiiksi eläinlääkärikäynnin aikana. Lähetämme näytteitä tarvittaessa myös jatkotutkimuksiin ulkopuolisiin laboratorioihin. Otamme tarvittaessa verinäytteitä myös esimerkiksi geenitutkimuksiin.

  • Ultraäänitutkimukset

    Olemme uusineet ultraäänilaitteistomme vuonna 2015. Ultraäänitutkimus on tärkeä osa sisätautien diagnostiikkaa. Ultraäänitutkimuksen avulla voidaan tutkia muun muassa sisäelinten rakennetta ja kokoa sekä diagnosoida kasvainsairauksia. Otamme myös punktaattinäytteitä, esimerkiksi virtsanäytteitä, ultraääniohjauksessa. Tutkimusta varten eläintä ei yleensä tarvitse rauhoittaa, mutta tutkimusalueelta on ajettava karvat näkyvyyden saamiseksi. Ultraäänitutkimusta varten eläin olisi hyvä pitää paastolla 12 tunnin ajan. Emme tee Kennelliiton virallisia sydänultraäänitutkimuksia.

     

  • Tiineystutkimukset

    Palveluihimme kuuluu ennen astutusta tehtävät progesteronimittaukset, tiineysultraäänitutkimukset sekä tiineysröntgentutkimukset.

    Progesteronimittauksilla pyritään määrittämään paras astutushetki. Progesteroni mitataan verinäytteestä. Mittauksia joudutaan joskus tekemään useita perättäisinä päivinä.

    Tiineysultraäänitutkimus tehdään tiineyden varmistamiseksi. Tiineysultraäänitutkimus voidaan suorittaa kolmen viikon kuluttua astutuksesta. Ultraäänitutkimus ei ole tarkka menetelmä sikiöiden määrän laskemiseksi.

    Tiineysröntgentutkimuksella määritetään syntyvien pentujen määrä. Röntgentutkimus voidaan tehdä noin viikkoa ennen pentujen syntymää, jolloin pentujen luusto on niin kehittynyt, että niiden lukumäärä on helposti laskettavissa.

  • Eutanasia ja välitys tuhkaukseen

    Eutanasia on viimeinen palvelus ikääntyneelle tai vakavasti sairastuneelle lemmikille.

    Välitys tuhkaukseen:

    Kauttamme on mahdollista toimittaa lemmikki Mikkelin lemmikkituhkaamoon tuhkattavaksi joko yhteistuhkaukseen tai yksilötuhkaukseen. Klinikalla on nähtävissä eri uurnamallit.
    Mikkelin lemmikkituhkaamo

Lisäksi myymme

  • Erikoisruokavalioita: Royal Canin ja Hill`s  (Tilauksesta: Specific, Virbac)
  • hoitotarvikkeita: shampoita, puhdistusaineita, hammasharjoja ja -tahnoja ym.
  • ravintolisiä: öljyvalmisteita, vitamiineja, nivelten kuntoon vaikuttavia valmisteita ym.

Maksutavat

  • Meillä voitte maksaa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokortilla
  • UUSINA MAKSUTAPOINA: Kurki-tili ja Jousto-maksupalvelu
  • Meillä on käytössä vakuutusyhtiö LähiTapiolan, Pohjantähden, Agrian, Pohjola Vakuutuksen ja If:n suorakorvauspalvelut. Se tarkoittaa, että näiden vakuutusyhtiöiden asiakas maksaa hoitokulusta klinikalla vain omavastuun osuuden. Klinikka veloittaa laskun loppusumman suoraan vakuutusyhtiöltä. Palvelun käyttöön tarvitaan klinikalla vakuutusnumero.

Kuluttaja- ja kilpailuvirasto KKV:

“Elinkeinonharjoittajan on annettava kuluttajille 9.1.2016 lähtien verkkosivullaan ja vakiosopimusehdoissaan tieto kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välisen riita-asian ratkaisuelimestä ja sen verkkosivuosoitteesta.”

Asiakkaan ollessa tyytymätön klinikan toimintaan, palveluun tai laskutukseen pyritään erimielisyydet ensisijaisesti sopimaan osapuolten kesken klinikalla neuvottelemalla. Kuluttaja voi saada apua sovitteluun maistraatin kuluttajaneuvonnasta: Linkki kuluttajaneuvontaan…

Jos erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakuntaan: Linkki kuluttajariitalautakuntaan…