Eeva Kurki-Huttunen

Eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta Helsingistä vuonna 1988 ja työskennellyt sen jälkeen kotipaikkakunnallani Mikkelissä.

Valmistumisen jälkeen olen pyrkinyt pitämään tietotaitoni nykyaikaisella tasolla jatkuvalla kouluttautumisella.

Leikkaaminen on mielenkiinnon kohteeni. Erilaisten pehmytkudosleikkausten lisäksi teen pienten koirien polven ristisiteen korjausleikkauksia.

Olen myös kouluttautunut hammashoitoihin Hammashoito I ja II koulutuksissa.

Viime vuosien aikana erityiseksi mielenkiinnon kohteekseni on muodostunut koirien kipujen, ontumisten ja jäykkyyksien tutkiminen ja hoito. Käytän lääkkeiden lisäksi myös muita hoitoja, kuten laserhoito ja akupunktio. Akupunktiohoitoja olen tehnyt vuodesta 2011 lähtien, jolloin kävin pitkän pohjoismaisen akupunktiokurssin, sen jälkeen olen käynyt lähes vuosittain akupunktiokoulutuksissa ja myös muissa koulutuksissa kivun hoitoon liittyen.

Vapaa-aikana maalla ei käy aika pitkäksi. Suomenhevosten valmentaminen ja koirien ulkoilutus vievät suuren osan vapaa-ajasta. Olen teettänyt kettuterrierillämme Hetalla yhden pentueen, josta meille jäi toinen kettuterrieri Oiva. Rentoutumaan pyrin joogaamalla ja lukemalla.